Moet weten over vochtproblemen | Rafael Derolez
16797
post-template-default,single,single-post,postid-16797,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Moet weten over vochtproblemen

vochtproblemen

Moet weten over vochtproblemen

Uw huis produceert vocht. Heel veel!

Elk huishouden produceert vocht door koken, wassen, baden en sporten. Zelfs ademen brengt vocht in de lucht. Uw familie en huisdieren brengen elke dag vele liters water in uw huis. Vocht kan ook vanuit de grond uw huis binnenkomen via de kelder of kruipruimte.

Een te hoge luchtvochtigheid is niet gezond

luchtvochtigheid

Vochtigheid is belangrijk voor onze gezondheid. Een normaal vochtigheidsniveau is nodig om je comfortabel te voelen. Te veel vocht in uw huis kan echter grote problemen veroorzaken en zelfs uw gezondheid negatief beïnvloeden. Micro-organismen die gedijen in vochtige omstandigheden zijn van bijzonder belang omdat ze kunnen helpen allergieën en astmatische aandoeningen te veroorzaken.

Insecten en schimmels zijn dol op een vochtig huis

Bugs gedijen in vochtige omstandigheden. Huisstofmijten houden vooral van warme temperaturen (23-27 graden Celcius / 75-80 graden Fahrenheit) en een hoge luchtvochtigheid van 70-80%. Eén studie heeft aangetoond dat mijtpopulaties stoppen met groeien en uitsterven als de relatieve vochtigheid onder de 60% daalt. Het is bewezen dat airconditioning de allergenen in huisstofmijt in huizen verlaagt door de omgevingstemperatuur en de relatieve vochtigheid te verlagen. Mold houdt ook van vochtige omstandigheden. Wanneer de relatieve luchtvochtigheid hoger is dan 80%, zal schimmel zich waarschijnlijk meer dan 50% van de tijd ontwikkelen. Het is bekend dat hun sporen bijdragen aan de ontwikkeling van astma bij kinderen en allergieën veroorzaken.

Vocht is de nummer 1 elektronicamoordenaar

elektronicamoordenaar

Overmatig vocht kan niet alleen uw gezondheid schaden, maar ook uw bezittingen. Elektronica is vooral gevoelig voor schade door condensatie. Vocht kan de binnenkant van de contacten aantasten en de isolatieweerstand verlagen, wat kortsluiting kan veroorzaken. Let op hoge luchtvochtigheid en drastische temperatuurveranderingen die optreden bij het binnenbrengen van elektrische apparaten uit uw koude garage of kelder. Zorg ervoor dat ze zich aan het klimaat aanpassen voordat u ze inschakelt. U kunt opgeslagen elektronica of andere waardevolle spullen beschermen door ze in gesloten plastic dozen met een kleine ontvochtigende sachel / tas te plaatsen.

Ventilatie is essentieel

Vooral ruimtes die veel vocht produceren, zoals badkamers, keukens en slaapkamers, hebben veel ventilatie nodig. In sommige gebieden is het eenvoudigweg niet mogelijk, kosteneffectief of energiezuinig om continu te ventileren. Voor die gebieden zijn er veel geweldige oplossingen die er zijn. Kijk in onze ontvochtiger sectie voor suggesties.

Vochtigheid is altijd relatief

altijd relatief

Dus wat is “vochtigheid” eigenlijk precies? Vochtigheid is de hoeveelheid vocht of waterdamp in de lucht. Tot nu toe, zo simpel. Meestal hoort u echter de term ‘relatieve vochtigheid’. Waarom ‘relatief’? Omdat de maximale hoeveelheid water die de lucht kan “vasthouden” afhankelijk is van de temperatuur van de lucht. Een relatieve vochtigheid van 100% betekent dat de lucht de maximale hoeveelheid water bevat die het op die specifieke temperatuur kan houden. Warmere lucht kan meer water vasthouden dan koudere lucht.

Vochtigheid kan worden geregeld

Er zijn veel oplossingen beschikbaar die u helpen om een ​​gezonde luchtvochtigheid en vochtproblemen te handhaven. U kunt een hydrometer gebruiken om de binnenlucht te controleren en er zijn allerlei commerciële ontvochtigers en bevochtigers die er zijn. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen.

No Comments

Post A Comment